عرفانی: معمولا موضوعات افتا در اولویت نخست مصرفکنندگان قرار ندارد و حاضر به سرمایهگذاری متناسب نیستند و در موارد بسیاری استفاده از محصولات ارزانقیمت و حتی رایگان خارجی را علیرغم خطرات امنیتی آن بر محصولات داخلی ترجیح میدهند.
خاچیکیان: بارها پیش آمدهاست که به دنبال تولید یک محصول یا راهکار باشیم، اما ببینیم که زیرساختهای لازم برای بهکارگیری آن در کشور فراهم نیست و اصلا به این دلیل ما مدل تصویر بزرگمان را ایجاد کردیم.
عبداللهی: در برخی از حمایتهای داخلی مانند واگذاری دفاتر کار و یا وامهایی که برخی صندوقها ارائه میدهند شروط پیچیدهای برای دریافت تسهیلات در نظر گرفتهمیشود و یا بهره بالایی برای تسهیلات پرداختی لحاظ میشود
مهدوی: مهمترین سرمایه شرکت در تولید محصولات نرمافزاری بومی، نیروی کار متخصص است که همه محصولات شرکت با استفاده از دانش فنی آنها شکل میگیرد و از اینرو ریزش آنها هزینههای گزاف به بار میآورد.
بهشتی: اختلافات بین دستگاهی، نگاه غیر واقعبینانه از امنیت، تصور غلط درباره استفادههای تجاری از اطلاعات کاربران و ... موجب میشود که برخی سازمانها نتوانند در بهکارگیری محصولات و راهکارهای بومی، تصمیم صحیح اتخاذ کنند.
توانا: اصلیترین چالش ما در بازار داخلی، علاقه به استفاده از محصول خارجی است و داشتن تاییدیه امنیتی، قیمت رقابتی، نحوه تسویه، خدمات پس از فروش و گارانتی از نقاط قوت ما در مقابل محصولات بدون تاییدیه خارجی است.
عابدینژاد: برخی سازمانها، بسیاری از هزینههای توسعهای و امنیتی را در اولویتهای بعدی قرار میدهند که این موضوع متاسفانه میتواند با توجه به شرایط تحریمی و حملات سایبری که اتفاق میافتد کشور را دچار مشکلات عدیدهای کند.
رضا خلج، مدیرعامل شرکت امنپردازان سورنا میگوید: دولت میتواند مسئولیت تعیین چارچوبهای اساسی و هماهنگی اعمال قوانین بینالمللی و تهیه قوانین شفاف امنیتی مربوطه را داشتهباشد و با تدوین قوانین حمایتی و کاربردی به سرعت توسعه IT در کشور کمک کند.